Ortak Duvar Ses Yalıtımı
Bitişik nizam duvar ve komşu ortak duvarlarda ses yalıtımı hali hazırdaki mevcut duvarın konumuna yani uygulanan duvarın kaç cm olması, gaz beton, gözenekli tuğlamı ya da bims tuğla olması göz önünde bulundurularak en uygun ses yalıtım materyalleriyle sağlanır. Seçilecek materyaller zayıf olan duvardan kaçan sesin şiddetine göre değişecektir. Örnek olarak konuşma sesi, bağırma sesi, TV sesi, yüksek desibelde müzik sesi, darbe kaynaklı enstrüman sesi gibi birçok örnek verebiliriz.
En uygun ve ekonomik materyallerin seçimini profesyonel ekibimiz sayın müşterilerine tedariğinin ve montaj hizmetini sunmaktadır.
En yaygın ve bilenen yöntem bondex artı bariyer bondex yapıştırmak olsa da çok etkili bir yalıtım değildir benzeri ürünlerin kalitesiz sertifikasız ve taklit ürünler olması, ağır ses yalıtım bariyerine (PVC) karıştırılması ses yalıtımı çok düşük oranlarda ortalama %20 civarında ses yalıtımı sağlayacaktır.
Dünyada da kabul gören teknik ve taktiklerle sertifikası alınmış uygulamalarla firmamız %80 ve % 90 seviyelerinde ses yalıtım sağlamaktadır.
Ses kaçağı olan ortak duvarda etkili bir ses yalıtımı uygulamasını kısaca söyle tarif edebilirim. Öncelikle yalıtımın kaynağından ve hava boşluğu yapılması çok daha etkili ses yalıtımı sağlayacaktır.
Mevcut duvara 3 cm bondex ya da ses yalıtım bariyerli bondex yapıştırılarak başlanabilir mevcut duvarın konumuna göre 2 cm yâda 5 cm arasında hava boşluğu bırakılarak epdm titreşim alıcı profil bantları yapıştırılarak galvaniz, ahşap yâda çelik karkas kurulur oluşturulan karkas sistemi titreşim önleyici akustik bağlantı aparatlarıyla askıda duvar, yüzer oda modelindeki sistemle sabitlenir oluşturulan karkas üzerine alçıpan montaj edilecek yüzeylere epdm bant yapıştırılır ve tekrar titreşim önlenmiş olur yansıyacak seslerin önüne geçecektir bu uygulama. Oluşturulan 5 cm galvaniz ya da ahşap karkas içine mineral plus yâda çok daha etkili bir ürün olan mp akustik board ses yalıtım şilteli dolgu malzemesi boşluksuz doldurulur ve üzerine alçı panel (alçıpan) vidalayarak montajı yapılır montaj edilen alıçıpanın derz boşlukları alçıyla dolgu yapılır duvar, tavan, zemindeki kıyı boşluklar akustik mastikle doldurulur.
Dolguları bitirilmiş duvarın üzerine ses yalıtımın ihtiyacına göre m2 ağırlığı (5 kg) ya da (7 kg) epdm ağır ses yalıtım bariyeri yapıştırılır ve bu bütün aşamalar bitene kadar yapılan tüm uygulamalarda en ufak boşluklar bırakılmaması çok önemlidir ve ses yalıtım uygulamamızı ikinci kat son kat alçı panelle kapatarak finişi yapabiliriz ses yalıtım yapılan duvarı alçı boya uygulamasıyla eski haline getirebiliriz ses yalıtım uygulamasında gizleyerek kapatmış oluruz. Uygulamamızı sonlandırarak yaşam kalitemizi yükseltip sessizliğin keyfini sürdürebiliriz. Firmamız ses yalıtım uygulamasında doğacak tamirat ve tadilat işlerini bünyesindeki uzman ekibiyle yüklenmektedir. Kesin sonuçlu bir ortak duvar ses yalıtımı için Ege ses yalıtım sistemlerine ulaşabilirsiniz.